Το Ε.Α.Κ. στο πλευρό της Μαρίας

Το Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα στέκεται στο πλευρό της 32χρονης συμπολίτισσας μας, Μαρία Πιεριδου, η οποία περνάει το δικό της Γολγοθά τα τελευταία δυο χρόνια.

Πριν από δυο χρόνια η Μαρία αποτάθηκε για να κάμει εμβρυομεταφορα με σκοπό την εξωσωματική γονιμοποίηση. Η Μαρία ήταν με αμυγδαλίτιδα κάτι το οποίο ανέφερε στον μαιευτικό, στον αναισθησιολόγο και τον εμβρυολόγο που την παρακολουθούσαν. Τους ανέφερε επίσης ότι έπινε μια συγκεκριμένη αντιβίωση. Ένας από τους τρεις γιατρούς, για να προστατεύσει τα έμβρυα λόγω της αντιβίωσης που έπινε η Μαρία για την αμυγδαλίτιδα, της χορήγησε μια ενέσιμη αντιβίωση. Μετά τη χορήγηση της ένεσης η κοπέλα υπέστη ανακοπή.

Η Μαρία παρέμεινε για περισσότερο από μια ώρα στην ιδιωτική κλινική μέχρι να μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε άλλη ιδιωτική κλινική ενώ παράλληλα της έγινε διαδικασία ανάνηψης. Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη για τη συμπολίτισσα μας. Για να την σώσουν οι γιατροί μπήκαν από μοιραία αρτηρία. Το πόδι της έπαθε γαγκρενα και χρειάστηκε να της το κόψουν. Η πορεία της Μαρίας ήταν πολύ άσχημη. Ήταν για ένα μήνα σε κόμμα στην εντατική.

Πέρασαν δυο χρόνια και η οικογένεια της Μαρίας ψάχνει ακόμη δικαίωση. Δεν χρειάζεται να είμαστε ειδικοί για να καταλάβουμε ότι υπάρχουν ιατρικές ευθύνες για την τραγωδία που έζησε και συνεχίζει να ζει. Αυτοί που ευθύνονται πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Καλούμε το κράτος να παρέμβει και να διατάξει έρευνα για να απονεμηθούν ευθύνες όπου αναλογούν. Αν δεν το πράξει τότε θα κινηθούμε μέσω ΑΛΛΩΝ ΟΔΩΝ για τη δικαίωση της Μαρίας.

Την ερχόμενη Τετάρτη 22/11 στις 17:30 το απόγευμα το ΕΑΚ θα στηρίξει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πολυκλινική «Υγεία». Καλούμε όλους τους Κύπριους ανεξαιρέτως να παρευρεθούν στη συγκέντρωση για να στηρίξουν τη συμπολίτισσα μας.