Η Ένωση θα γίνει την θέλουν τα παιδιά σου

Συμπληρώνονται σήμερα 44 χρόνια από τον θάνατο του αιώνιου μας αρχηγού, Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Πολλοί (αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, μακαριακοί) προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομα και τη μνήμη του Αρχηγού όλα αυτά τα χρόνια όμως δεν έχουν πετύχει τίποτα.

Οι πιο επικίνδυνοι όμως είναι οι δήθεν φιλογριβικοί της δεξιάς παραδοσιακής παράταξης του δησύ, που προσπάθησαν να καπηλευτούν το όνομα του αρχηγού για να μαντρίσουν τα αρνιά τους. Αυτοί που υποστηρίζουν και τον μειοδότη Κληρίδη και τον Γρίβα χρήζουν ψυχιατρικής νοσηλείας. Ο Κληρίδης ήταν ο μεγαλύτερος πολέμιος του Γρίβα και της Ένωσης.

Οι Εθνικιστές του ΕΑΚ είναι οι μόνοι συνεχιστές του Ενωτικού Αγώνα που χάραξε ο αρχηγός Διγενής και δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο. Το ΕΑΚ δεν μιλά ούτε για ενιαίο κράτος, ούτε και για de facto Ένωση μέσω των ΑΟΖ.

Η θέση του ΕΑΚ είναι ξεκάθαρη: Απελευθέρωση των κατεχόμενων μας εδαφών και προσάρτηση της νήσου Κύπρου στο ελλαδικό κράτος, με μια σημαία και ένα σύνταγμα. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κυματίσει ξανά γαλανόλευκη σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Κύπρου.

Ορκιζόμαστε στη μνήμη του Διγενή ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα του μέχρι την τελική νίκη.

ΓΡΙΒΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ, ΓΡΙΒΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ Η ΕΝΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ

Γραφείο Τύπου Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος