Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους Ήρωες των Ιμίων

Τα Ίμια αποτελούν μία συστάδα βραχονησίδων της Δωδεκανήσου. Αυτά εκχωρήθηκαν στην Ελλάδα μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με το άρθρο 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων (10-12-1947) όπου η Ιταλία εκχώρησε στην Ελλάδα, εν πλήρει κυριαρχία, τις νήσους της Δωδεκανήσου απαριθμούμενες: Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Σύμη, Κω και Καστελόριζο ως και τις παρακείμενες νησίδες. Το Τουρκικό κράτος είχε αποδεχτεί το καθεστώς της Ελλάδας στα νησιά αυτά. Ωστόσο μετά την ήττα του 1974, την έλευση της Μεταπολίτευσης και την υιοθέτηση του δόγματος του μη πολέμου από της δωσίλογες αθηναϊκές κυβερνήσεις, η Τουρκία, η οποία από τη δεκαετία του 1950 έβαλε στόχο τα πλούσια κοιτάσματα των πετρελαίων και υδρογονανθράκων του Αιγαίου, ξεκίνησε ένα καθημερινό καταιγισμό διεκδικήσεων εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και φτάνουμε τον Ιανουάριο 1996 όπου αμφισβητεί την ΕΛΛΗΝΙΚΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΜΊΩΝ. Ο τότε δήμαρχος της Καλύμνου Δημήτριος Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός ότι η Τουρκία εγείρει εδαφικές αξιώσεις στα Ίμια, στις 25 Ιανουαρίου 1996, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή Καλύμνου Γ. Ριόλα και δύο κατοίκους του νησιού, ύψωσε την Ελληνική Σημαία στη Μικρή Ιμια ενώ την επόμενη μέρα υψώθηκε η σημαία και στην άλλη βραχονησίδα.

Στις 31 Ιανουαρίου, ώρα 01:40, σε μια επίδειξη θράσους, Τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μεγάλη Ίμια (Δυτική). Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού απογειώθηκε από τη φρεγάδα Ναυαρίνο για να διαπιστώσει την πληροφορία παρουσίας Τούρκων στη βραχονησίδα. Το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τους τούρκους καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στο νησί. Τα τρία μέλη του πληρώματος: ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός σκοτώθηκαν. Το κατάπτυστο ψευδορωμαίικο, προκειμένου να λήξει η κρίση και να αποφευχθεί ο πόλεμος με την Τουρκία, βεβηλώνοντας τη μνήμη των Ηρώων, διέδωσε ψευδώς ότι το ελικόπτερο κατέπεσε δήθεν λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου (Vertigo). Η κρίση μέχρι την επαύριον εκτονώθηκε και αποφεύχθηκε ο πόλεμος αλλά παρέμειναν οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, η απροκάλυπτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και η ακόρεστη τουρκική βουλιμία, η οποία έκτοτε εκδηλώνεται με χιλιάδες παραβιάσεις του εναερίου (και όχι μόνο) χώρου. Στη συνέχεια ο ανεκδιήγητος εβραίος Σημίτης ο οποίος φέρει πραγματικό όνομα Ααρών Αβούρι και τότε παρίστανε τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Αμερικάνους, οι οποίοι μεσολάβησαν για να αποφευχθεί, δήθεν, ο πόλεμος.

Πρόκειται περί ενός ακήρυχτου πολέμου τον οποίο διεξάγει η Τουρκία εις βάρος της Ελλάδος και κερδίζει έδαφος και δικαιώματα με τρόπο αναίμακτο. Και τούτο διότι απέναντί της παρατάσσονται πολιτικοί σπιθαμιαίου ήθους. Ο Ελληνισμός μέχρι το 1974 επεβίωσε πολεμώντας και όχι επαιτώντας ούτε συνομιλώντας. Δυστυχώς, η καταραμένη μεταπολίτευση πολέμησε λυσσαλέα τις εθνικές παραδόσεις και το ελληνικό πολεμικό ήθος και τα αντικατέστησε με την κουλτούρα της τρυφής, της χλιδής και της διαστροφής. Μοιραία ο Ελληνισμός ξεπέφτει και θα μπορέσει να ανορθωθεί και να σταθεί στα πόδια του μόνο εάν επανεύρει τις παραδοσιακές του αξίες. Η Ελλάς θα επιβιώσει Μεγάλη και Δυνατή με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και συνεκτική κοινωνία και με εθνικό κράτος. Η Κύπρος θα σωθεί μόνο στην αγκαλιά μιας δυνατής Μάνας Ελλάδας.

ΕΠΕΣΑΝ ΗΡΩΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ. ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΩΡΑ ΟΠΟΥ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

ΕΛΛΑΣ-ΣΤΡΑΤΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.

ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ