Οι Εθνικιστές του ΕΑΚ λένε ΟΧΙ στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία στην Πλατεία Ηρώων της Λεμεσού η συγκέντρωση υπέρ της Μακεδονίας, με προσέλευση μεγάλου αριθμού νέων, αυτών δηλαδή που θα αναλάβουν τη σκυτάλη της συνέχισης των Αγώνων του Έθνους μας. Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας υπέρ της Μακεδονίας, με συνδιοργανωτές την Εθνική Νεολαία Κύπρου και το Κίνημά μας.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συνδέσου Εθνοφυλάκων Λεμεσού «Ακρίτες», η Κίνηση Ελληνικού Πολιτισμού «οι Ρίζες» και εκπρόσωποι της  Ομάδας διαδικτύου «Λέμε Όχι».

Ο εκπρόσωπος του Κινήματός μας με την ομιλία του κάλεσε τη Νεολαία να εμπνευσθεί από τον μεγάλο πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, τον πρώτο Έλληνα εθνικιστή Ίωνα Δραγούμη και να ακολουθήσει την παραίνεσή του ότι ο καθένας από εμάς θα πρέπει να φαντάζεται πως αυτός και μόνο μπορεί να σώσει το Έθνος του. Προέτρεψε επίσης τους Νέους μας να αφεθούν στη θερμουργό πνοή της Ελληνικής Ιστορίας, και να αφήσουν τον ενθουσιασμό τους να τον συνεπάρει η παραίνεση των στίχων του μεγάλου ποιητή μας Κωστή Παλαμά.

«Κι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια.

Μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα. Π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για να ‘ρθει».

ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΚΥΠΡΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ

*Θα επανέλθουμε τις επόμενες μέρες με εκτεταμένο οπτικοακουστικό υλικό από την εκδήλωση

Γραφείο Τύπου Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος