Νέα πενταμερής εν μέσω τουρκικών στρατιωτικών ασκήσεων

Την ίδια ώρα που το Μπαρμπαρός αλωνίζει στα κυπριακά χωρικά ύδατα, η Άγκυρα εξήγγειλε νέες ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Με τη NAVTEX 585/17 η Τουρκία δεσμεύει περιοχή η οποία περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του οικοπέδου 6 και μέρος του οικοπέδου 7, προκειμένου να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις, από τις 14 μέχρι τις 17 Ιουνίου. Τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα φτάσουν πολύ κοντά στις ακτές της Πάφου μέσα στις επόμενες μέρες.

Η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί πλήρως λόγω της ανύπαρκτης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη. Η ανοχή στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δημιουργεί μια εσφαλμένη εικόνα στο εξωτερικό που λειτουργεί υπέρ της προπαγάνδας των Τούρκων που προσπαθούν να δημιουργήσουν «γκρίζες ζώνες» από το πουθενά. Ο Νίκος Αναστασιάδης προχώρησε σε νέα επικίνδυνη διολίσθηση. Αντί να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καταγγελία της Τουρκίας, επέλεξε να πάει σε μια δεύτερη ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ στη Γενεύη, ως κοινοτάρχης (και όχι ως πρόεδρος της ΚΔ) της Ε/Κ  κοινότητας, μια διάσκεψη που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τον κυπριακό ελληνισμό και δίνει παράλληλα νομιμοποίηση στο κατοχικό μόρφωμα.

Το Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα (Ε.Α.Κ.) επιστρατεύεται στο πλευρό όλων των Ελλήνων της Κύπρου που αντιτίθονται στις συνεχείς προδοτικές υποχωρήσεις της πολιτικής «ηγεσίας». Καλούμε όλους τους ανυπότακτους Έλληνες να αντισταθούν με κάθε τρόπο στα σχέδια των προδοτών. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Γραφείο Τύπου Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος (Ε.Α.Κ)