Εθνικισμός και φύση

Αν το κλίμα ήταν οι ρυπαρές σας τράπεζες, θα το είχατε ήδη σώσει.  Στην σύγχρονη εποχή που διανύουμε, η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς που δυσκολευόμαστε μερικές φορές να ακολουθήσουμε, εξαιτίας των αξεπέραστων τεχνολογικών επιτευγμάτων. 

Η τεχνολογία, η επιστήμη, η παγκοσμιοποίηση, ο άκρατος υλισμός, ο καταναλωτισμός βρίσκονται στο απόγειό τους. Η μητέρα φύση, όσο απλόχερη και να είναι, κάποια στιγμή θα εκδικηθεί. Θα εκδικηθεί γιατί η τίσις πλησιάζει σε αυτούς που φέρονται αλαζονικά και διαπράττουν έγκλημα. Ο σύγχρονος άνθρωπος υπερέβη τα όρια και απομακρύνθηκε από την φύση, γιατί έγινε σκλάβος του χρήματος που τον εξουσιάζει. Από την στιγμή που απαρνείσαι και αποκόπτεις τον ομφάλιο λώρο από την μάνα φύση, καταλήγεις έρμαιο στις ορέξεις της τεχνολογίας.

Η Φύση είναι ένας υπερμεγέθης έμβιος οργανισμός που ο άνθρωπος ανέκαθεν αποτελούσε μέλος αυτού του οργανισμού. Απο την στιγμή που ο άνθρωπος δεν μπορεί να συνυπάρξει σε αγαστή σχέση και αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, τότε αναπόφευκτα, αυτό το περιβάλλον θα αναπτύξει άμυνες για να αποβάλλει το αβλαβές μέλος του.

Ο άκρατος υλισμός, έχει ως αποτέλεσμα να διαταραχτεί η αρμονία στην φύση και κατ επέκταση την διατάραξη των ισορροπιών. Η ρύπανση του περιβάλλοντος, οι επικίνδυνες τοξικές ουσίες που έχουν κατακλύσει την ατμόσφαιρα, η άκρατη απογύμνωση των δέντρων, η αλόγιστη χρήση επικινδύνων χημικών ουσιών, η ρύπανση των ωκεανών, αλλά και η εξαφάνιση αρκετών ζώων, έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση της ζωής μας και τις συνθήκες διαβίωσης. Υπαίτιος φυσικά για όλα αυτά, δεν είναι κανείς άλλος εκτός από τον σύγχρονο άνθρωπο, που αποποιήθηκε όλες τις αξίες της φύσης για χάρη του υλισμού και μιας ψεύτικης ευμάρειας.

Για τον Εθνικιστή, η φύση και οι νόμοι αυτής αποτελούν θεμελιώδες αρχές. Ο Εθνικιστής οφείλει να σέβεται την μητέρα φύση σε όλη την διάρκεια της ζωής του και να συνδράμει στο μέγιστο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, να πρωτοστατεί και να παρακινεί και τους άλλους με τα παραδείγματά του. Ο σεβασμός στην φύση πρέπει να αποτελεί βασική αρχή του κάθε εθνικιστή, γιατί λόγω της ιδεολογίας του, δεν γίνεται να μην είναι φυσιολάτρης.  Η γενικότερη καταστροφή του περιβάλλοντος έχει όνομα και λέγεται φιλελευθερισμός και καπιταλισμός. Η ιδεολογία του καπιταλιστή είναι αντίθετη με το φυσικό περιβάλλον. Στον βωμό της αισχροκέρδειας και της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων καταστρέφει μέρα παρά μέρα το περιβάλλον.

Από την άλλη, έχουμε την ιδεολογία της αριστεράς να προσπαθεί να καπηλευθεί την φύση. Η Οικολογία, λοιπόν, δεν είναι κάτι, το οποίο διαμορφώνεται σε σχέση με τις επιθυμίες της αριστεράς. Το “προοδευτικό οικολογικό κίνημα” αδιαφορεί για την βιολογική ιδιοσυστασία των ανθρώπινων όντων. Οι “προοδευτικοί οικολόγοι” θέτουν ως επίκεντρο της φύσης τον άνθρωπο και τον θεωρούν ανώτερό της. Όμως ισχύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που υπαινίσσονται . Ο άνθρωπος είναι μέλος του φυσικού συνόλου της γής , και όχι ανώτερος της.

Η δική μας εθνικιστική αντίληψη και θέση για την οικολογία δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με τους μοντέρνους  “ οικολόγους “ που διοργανώνουν δήθεν ομιλίες για το περιβάλλον ή ομιλία για την χελώνα καρέτα-καρέτα για να δικαιολογούν τους μισθούς τους.

Το παρόν άρθρο είναι αρκετά μικρό για να περιγράψει την φύση σε 2-3 κόλλες χαρτί. Η φύση είναι ανυπέρβλητη και χρειάζονται τόμοι ολόκληροι για να γίνει εκτενής περιγραφή της. Το παρόν άρθρο γράφτηκε για να ευαισθητοποιήσει όσους νοιάζονται για το φυσικό μας περιβάλλον. Ωστόσο, αφορμή για το παρόν άρθρο στάθηκαν τα δύο κρούσματα προ ημερών. Το ένα ήταν όταν  ανεγκέφαλοι κατέστρεψαν με τετράτροχες μηχανές, τα κλουβιά χελωνών στη παραλία της Λίμνης στην Πόλη Χρυσοχούς και το δεύτερο κρούσμα, ήταν ότι παρενέβη εκσκαφέας στην θάλασσα, μπροστά απο το ξενοδοχείο Άνασσα στην Πάφο και η αιτία ήταν άκουσον άκουσον, ο γάμος Ρώσων-Νοτιοαφρικανών με τις ευλογίες μερικών υπευθύνων της περιοχής. Στη περιοχή της Λίμνης, όπου ανεγκέφαλοι διέλυσαν τα κλουβιά με τις μηχανές τους,  η καταστροφή  είναι πρωτόγνωρη. Τα κλουβιά που προστάτευαν τα αυγά των χελωνών καθώς και οι σημάνσεις έχουν καταστραφεί πλήρως και σκοπίμως από ασυνείδητους οι οποίοι με τις τετράτροχες μοτοσικλέτες τους πέρασαν αλλεπάλληλες φορές πάνω από τα αυγά των χελωνών.

Από το μένος των ανεγκέφαλων δεν γλίτωσαν και τα 19 κλουβιά ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών με ανυπολόγιστη – μέχρι στιγμής- οικολογική ζημιά, αφού δεν έχει, ακόμα, διευκρινιστεί αν έχουν σωθεί κάποια εκ των αυγών σε μια από τις πλέον προστατευόμενες και σημαντικές παραλίες ωοτοκίας στη χώρα μας.

Δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω για να δώσουμε αξία στους υπαίτιους. Απλά πράγματα, εάν υπήρχε εθνικό κράτος και όχι το παρόν κράτος των γραικύλων, στους συγκεκριμένους κρετίνους που προκάλεσαν αυτή την καταστροφή θα επιβάλλονταν οι αυστηρότερες των ποινών που δεν είναι ώρα να αναλύσουμε. Όσον αφορά το δεύτερο περιστατικό ισχύει πάνω κάτω τα ίδια με το πρώτο. Δυστυχώς η δημοκρατία τους είναι η δυστυχία μας, γιατί σε αυτόν το τόπο ο καθένας κάνει ότι θέλει φτάνει να λαδώνει τους υπαλληλίσκους της δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση του εκάστοτε σκοπού του.

Τέλος, πρέπει να τονισθεί ότι με γαυγίσματα μέσα στην βουλή ή με κοινοποιήσεις στο διαδίκτυο, δεν προστατεύεται έτσι το φυσικό μας περιβάλλον. Η προστασία του περιβάλλοντος χρειάζεται επαρκή επαγρύπνηση από τον κάθε λογής διεστραμμένο που καταστρέφει τα δάση και μολύνει τις ακτές. Μόνη λύση είναι ο εθνικιστικός ακτιβισμός. Η οργή του εθνικιστή θα είναι λυσσαλέα σε όσους τολμούν να καταστρέφουν το περιβάλλον που ζούμε.

Η φύσις μηδέν μήτε ατελές ποιεί μήτε μάτην.
Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί.
Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ., Ίων φιλόσοφος

Η δε μελέτη φύσεως αγαθά πλείονα δωρείται.
Επίχαρμος, 530-440 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής από την Κω

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΤΕΡΥΓΑ Ε.Α.Κ