ΤΑ ΝΟΣΗΡΆ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΉ ΦΡΟΥΡΆ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΉ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΊΑ ΤΟΥ ΖΥΡΙΧΙΚΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ 

Το τελευταίο επεισόδιο που έλαβε χώραν την περασμένη εβδομάδα, στο στρατόπεδο στα Πολεμίδια, θα πρέπει να προβληματίσει όσους ανησυχούν για την εθνική πορεία της Κύπρου.  Ένας Ταγματάρχης εδέχθη επίθεση από ένα ανάγωγο παλιόπαιδο, που υπηρετούσε τη θητεία του. Ο Ταγματάρχης είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και πολύ ανεκτικός.  Ο θρασύς στρατιώτης του έμπηξε το κινητό μες τα μάτια, τον αποκάλεσε “ρε”, έβρισε δε χυδαιότατα τη μάνα, τη γυναίκα και τη θυγατέρα του αξιωματικού. Επέμενε δε να κτυπήσει τον Ταγματάρχη και τότε οι παρευρισκόμενοι του έριξαν κάτι ψιλές.

Αν ήταν άλλος από τον ψύχραιμο Ταγματάρχη και ζούσαμε σε άλλες εποχές θα πυροβολούσε το παλιόπαιδο και θα του άξιζε.  Μετά υπήρξε και συνέχεια. Αφού μπολσεβίκοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι καραδοκούν για να στήσουν στον τοίχο …”τον φασισμό των ενστόλων”, κατήγγειλαν τη “βία που άσκησε ο Ταγματάρχης εις βάρος του καημένου του στρατιώτη”, ο τύπος που παριστάνει τον ΥΠΑΜ, έθεσε τον αξιωματικό σε διαθεσιμότητα. Μετά από αυτό, το παλιόπαιδο, αποθρασυμένο, εισήλθε με τον πατέρα του μέσα στο στρατόπεδο και απείλησαν τον Διοικητή ότι θα “του βάλει πόμπα”. Όλα αυτά τα γεγονότα αναδεικνύουν το γεγονός οτι η λεγόμενη Εθνική Φρουρά ούτε φρουρά είναι ούτε εθνική.

Είναι ένας οργανισμός όπου διοικείται από στελέχη ανίκανα και ανάξια να φέρουν στολή και χρησιμοποιείται από τους διεφθαρμένους πολιτικούς ως ένας χώρος για να βολεύουν τους ημέτερους και να αλιεύουν ψήφους αφ’ ενός και για να εισπράττουν μίζες μέσα από κομπίνες προμήθειας και επισκευής των οπλικών συστημάτων αφ’ ετέρου.  Η κατάντια της Εθνικής Φρουράς αντικατοπτρίζεται στα χοντρά καπούλια του υπουργού άμυνας και στους μαλθακούς λόγους που εκφωνεί κατά καιρούς.

Ο συγκεκριμένος λέγεται ότι υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως τραπεζοκόμος. Μπορείτε δε να αντιληφθείτε το μέγεθος της κατάντιας της Εθνικής Φρουράς αν συγκρίνετε αυτό τον φλούφλη υπουργό και τους δήθεν αξιωματικούς που τον περιβάλλουν με τους σκληροτράχηλους αξιωματικούς που περιέβαλλαν τον Αρχηγό Διγενή, ο οποίος, ειρήσθω, όταν ίδρυε την Εθνική Φρουρά ανέθετε σ’ αυτή ρόλο άλλο από αυτόν που τις αναθέτουν σήμερα οι μασώνοι πολιτικοί.