Συνένοχοι στην τραγωδία ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ

Συμπληρώνονται σήμερα έξι χρόνια από τη μαύρη επέτειο του Μαρί, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 συνάνθρωποι μας εν ώρα καθήκοντος, μετά από εγκληματικά λάθη και παραλείψεις. Οι βασικοί υπεύθυνοι της τραγωδίας παραμένουν ατιμώρητοι μέχρι και σήμερα. Οι οικογένειες των ηρώων περιμένουν ακόμη τη δικαίωση. Δεν πρέπει να λησμονούμε τη στάση που κράτησε η τότε αντιπολίτευση του ΔΗ.ΣΥ. για την τραγωδία.

Οι συναγερμικοί διοργάνωναν «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις έξω από το προεδρικό, με μοναδικό τους γνώμονα τη ψηφοθηρία, παρέχοντας όμως παράλληλα πλήρη κάλυψη στον Χριστόφια και στους συνεργάτες του, οι οποίοι έπρεπε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Δυο χρόνια μετά την τραγωδία, ο ΔΗ.ΣΥ. ανήλθε στην εξουσία όμως δεν έκανε πράξη καμία από τις προεκλογικές του υποσχέσεις σχετικά με την δίωξη των υπευθύνων για τη τραγωδία στο Μαρί, εμπαίζοντας προκλητικά τις οικογένειες των θυμάτων. Το έγκλημα του Μαρί δεν είναι μόνο ένα έγκλημα της αριστεράς και του ΑΚΕΛ.

Το ίδιο ένοχο είναι και το δεξιό-ψευτοπατριωτικό κόμμα του ΔΗ.ΣΥ. που συγκάλυψε και συνεχίζει να συγκαλύπτει συνειδητά τους υπευθύνους. Οι 13 ήρωες Πλοίαρχος, Ανδρέας Ιωαννίδης Αντιπλοίαρχος Λάμπρος Λάμπρου Αρχικελευστής Κλεάνθης Κλεάνθους ΕΠΥ Κελευστής Μιχάλης Ηρακλέους Ναύτης Χριστάκης Χριστοφόρου Ναύτης Μίλτος Χριστοφόρου Ναύτης Αντώνης Χαραλάμπους Αρχιλοχίας Πυροσβεστικής Ανδρέας Παπαδόπουλος Πυροσβέστης Βασίλης Κρόκος Πυροσβέστης Σπύρος Ταντής Πυροσβέστης Παναγιώτης Θεοφίλου Αρχιπυροσβέστης Γιώργος Γιακουμής Πυροσβέστης Αδάμος Αδάμου ΑΘΑΝΑΤΟΙ Γραφείο Τύπου Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος (Ε.Α.Κ)