Φυγοστρατία, Εθνικισμός και Ελάμ

Η Φυγοστρατία πριν λίγες δεκαετίες ήταν φαινόμενο σπάνιο. Όπως και η ομοφυλοφιλία. Στην εποχή της εθνικής και ηθικής παρακμής και εκπτώσεων σε ιδανικά και αξίες, ο φυγόστρατος, όπως και ο ομοφυλόφιλος, είναι πλέον αποδεκτοί και τείνουν να γίνουν και πρότυπα. Πριν από λίγες δεκαετίες, την εποχή όπου το πρότυπο ήταν ο ήρωας και όχι η θηλυπρέπεια, ο φυγόστρατος αντιμετωπίζετο σαν μίασμα, σαν λέπρα. Στην αρχαία Ελλάδα, την πολιτική την ασκούσαν οι στρατηγοί. Πολιτικά δικαιώματα είχαν μόνο οι πολεμιστές. Η λέξη φυγόστρατος δεν υφίστατο. Κανείς δεν τολμούσε να αρνηθεί να καταταγεί. Οι λιποτάκτες θανατώνονταν. “Ή τάν ή επι τάς”, ήταν η εντολή και η ευχή της Σπαρτιάτισσας προς τον γιό της, τον πολεμιστή!

Παρακολουθούμε τις πρόσφατες αποκαλύψεις στο διαδίκτυο για τους φυγόστρατους, οι οποίοι αποτελούν την ηγεσία του ελάμ! Εμείς, βέβαια, γνωρίζαμε την ποιότητα της ηγεσίας του ελάμ. Δεν μας ξενίζει το γεγονός. Αυτό που μας ξενίζει, είναι η αποδοχή της είδησης από την κοινωνία. Και αυτό που μας προκαλεί θλίψη, είναι το γεγονός ότι στελέχη του ελάμ αποδέχονται να διαδραματίζουν το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου και να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον φυγόστρατο πρόεδρο του ελάμ, τον φυγόστρατο εκπρόσωπο τύπου του ελάμ και τον φυγόστρατο δημοτικό σύμβουλο του ελάμ.

Ο πρώτος δεν υπηρέτησε καθόλου τη θητεία του, προφασιζόμενος πρόβλημα στο μάτι του. Ωστόσο κανένα πρόβλημα δεν είχε να παρουσιάζεται σαν σωματοφύλακας του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής και κανένα πρόβλημα δεν είχε να αποφοιτήσει και να εργασθεί ως ακτινογράφος. Ακούγεται απίστευτο! Προφασίστηκε ο κ. Χρήστου πρόβλημα στο μάτι του και δεν υπηρέτησε. Και η πολιτεία; Πώς τον ανέχτηκε να την εξαπατά; Δεν μπορούσε να τον κατατάξει ως βοηθητικό στις στρατιωτικές ιατρικές υπηρεσίες; Δεν μπορούσε να τον κατατάξει ως γραφιά ή ως βοηθητικό να ψήνει έστω καφέδες;  Με αυτή την ιδιότητα υπηρέτησε και ο Χριστόφιας, άλλωστε!  Με ποίο θράσος ο πρόεδρος του ελάμ παρουσιάζεται σήμερα ως ο πατριάρχης του εθνικισμού; Πόσο θράσος διαθέτεις κύριε Χρήστου όταν, άλλοτε, που αναζητούσες να ακουμπήσεις κάπου για να εκλεγείς, εσύ, ο φυγόστρατος, κατέβαζες τους νεολαίους στους δρόμους να κραυγάζουν το σύνθημα: ” Λαός- Στρατός- Εθνικισμός”; Προ ημερών στο Μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, ενώ εσύ καλοπερνούσες στα SPA των Αγίων Αναργύρων, οι ελάχιστοι νεολαίοι, που σου απέμειναν, αναφωνούσαν, έστω και άτονα, “ΕΟΚΑ ξανά στης Κύπρου τα βουνά”. Με ένα φυγόστρατο θα ανέβουν στα βουνά οι νεολαίοι σου; Με σένα στα SPA, την ημέρα του μνημοσύνου του Διγενή, του οποίου τον Αγώνα και το όνομα καπηλεύτηκες για να κτίσεις καριέρα πολιτικάντη; Αν διαθέτεις ψήγμα ευθιξίας κύριε Χρήστου οφείλεις να παραιτηθείς από βουλευτής, διότι εξαπάτησες τους ψηφοφόρους σου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ελάμ φαίνεται ότι κατετάγη. Όμως μετά την κατάταξή του πάσκιζε να απαλλαγεί της θητείας του επικαλούμενος δερματικές αλλεργίες. Ένας σοβαρός τραυματισμός του σε επεισόδια, στα οποία συμμετείχε ως χουλιγκάνος, του προσφέρθηκε σαν χρυσή ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε! Τα τραύματά του αυτά τα επικαλείται,  προσχηματικώς, σήμερα, για να μην παρουσιάζεται στις εφεδρείες. Ωστόσο, οι εν λόγω παρουσιάσεις δεν περιλαμβάνουν επίπονες ασκήσεις για να δικαιούται ο κ. Γεάδης να επικαλείται τα τραύματα, που υπέστη πριν από χρόνια. Και πρέπει να επιλέξει ο κ. Γεάδης, είτε να δηλώνει αναξιοπαθών, είτε εθνικιστής. Διότι εθνικιστής σημαίνει ότι είσαι έτοιμος να πέσεις πολεμώντας για την πατρίδα σου. Ο κ. Γεάδης, λοιπόν, δεν δικαιούται να δηλώνει εθνικιστής και ας πάψει να συνεχίζει να εξαπατά τους ψηφοφόρους του.

Εις ότι αφορά τον δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Στροβόλου, πρόκειται περί άλλης περίπτωσης απάτης. Απέφυγε την κατάταξη στην Εθνική Φρουρά εξαπατώντας και προφασιζόμενος ψυχοπάθεια. Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδιζε να αναφωνεί τα εθνικιστικά συνθήματα στους δρόμους και να εξαπατά τους ψηφοφόρους του εμφανιζόμενος ως εθνικιστής, που είναι έτοιμος να πολεμήσει για την Πατρίδα μας.

Πρόκειται πραγματικά περί περίπτωσης σχιζοφρενικής. Απάτη σύμφωνα με το σχετικό Νόμο, είναι η παράσταση αναληθούς γεγονότος ως αληθούς, από πρόσωπο που δεν πιστεύει ότι αυτό είναι αληθές. Η ηγεσία του ελάμ, λοιπόν, διέπραξε απάτη εις βάρος των ψηφοφόρων του ελάμ. Παρέστησαν τους εαυτούς τους ως εθνικιστές. Ότι είναι συνεχιστές του Αγώνα της ΕΟΚΑ. Ότι θα πολεμήσουν για να λευτερώσουν την Κύπρο. Όμως δεν ξέρουν να πολεμούν. Διότι, εξαπατώντας, την σκαπούλαραν από την Εθνική Φρουρά.

Παραιτηθείτε κύριοι! Σώστε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια των υπολοίπων στελεχών σας, οι οποίοι αποσβολωμένοι για την αήθειά σας και απορημένοι τι δέον να πράξουν, νιώθουν την ανάγκη να σας δικαιολογήσουν, δικαιολογώντας ταυτόχρονα τον εαυτό τους, γιατί πιάστηκαν τόσο ηλίθιοι. Αδυνατώντας, όμως να αντιληφθούν ότι αυτές τους οι δηλώσεις αποτελούν παραδοχές ότι είναι επιδεκτικοί σε εξαπάτηση, αποδεικνύουν  ότι δεν είναι απλά ηλίθιοι, αλλά πανηλίθιοι.

Τομέας Ιδεολογικού Αγώνα

Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος

Image result for ηλίθιος πανηλίθιος