Οι φυγόστρατοι και ο κλασικός πολιτικάντης

Θεάθηκε, λέγεται, σήμερα,  ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, στο Πραλίνα, στη Λεμεσό, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον φυγόστρατο εκπρόσωπο τύπου του Ελάμ, Γεάδη. Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους υπήρξε βολευτής του Συναγερμού, ο οποίος στο παρελθόν, μολονότι φιγούραρε σαν πολέμιος των Ναιναίκων, εντούτοις υπήρξε και διαχρονικός υποστηρικτής του ακραιφνή ναιναίκου Αναστασιάδη. Στις τελευταίες εκλογές δεν επανεξελέγη, γεγονός που του προκάλεσε τη συνήθη πάθηση του κάθε ανεπάγγελτου πολιτικάντη: “το στερητικό σύνδρομο της καρέκλας”.

Θεμιστοκλέους και Γεάδης τα λέγανε, λοιπόν, εμπιστευτικά και για ώρα.

Από μήνες κυκλοφορούσε η φήμη ότι ο συγκεκριμένος πολιτικάντης αναζητούσε μια θέση υποψηφίου ευρωβολευτή στο ψηφοδέλτιο του Ελάμ. “Μόνο στο Ελάμ”, φέρεται να δήλωσε, παλαιότερα, σε πρώην στέλεχος του Ελάμ. Είναι προφανές ότι το κοπέλλιν αυτό μέτρησε και ξαναμέτρησε τα νούμερα και αποφάσισε ότι μόνο με το Ελάμ εξασφαλίζει …μια θέση στον Ήλιο.

Ώστε κύριε Θεμιστοκλέους…! Και το βρισίδι που αμολούσες στον κατ’ εσέ σπουδαρχίδη βολευτή του Συναγερμού; Αυτόν που σου έφαγε τη θέση; Τον περνούσες γενεές δεκατέσσερις γιατί είναι φυγόστρατος! Δεν ήξερες ότι στο Ελάμ φώλιασαν όλοι οι φυγόστρατοι ψευτοεθνικιστές; Δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Κούνια που σε κούναγε κακομοίρη!

Προβλέπεται ότι σε αυτές τις εκλογές θα ζήσουμε στιγμές απείρου κάλλους!