ΓΙΑΤΙ ΘΈΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ

Την Ένωση δεν την ήθελαν σωρεία παραγόντων.

Πρώτοι οι Άγγλοι για να ελέγχουν την Κύπρο και να απολαμβάνουν την γεωστρατηγική της αξία και κατά δεύτερο λόγο να μην επιτρέψουν με την Ένωση να γίνει η μεγάλη Ελλάς από τα Βαλκάνια μέχρι την Αν. Μεσόγειο.

Δεν την ήθελαν οι Τούρκοι γιατί ήθελαν την Κύπρο για πάρτη τους.

Δεν την ήθελε η Σοβιετία για να μην μεταφερθεί το ΝΑΤΟ εδώ. Συνεπεία τούτου δεν την ήθελε το Ακέλ γιατί ως ενεργούμενα της Σοβιετίας θα έπρεπε να υπηρετούν τα συμφέροντά της.

Δεν την ήθελε ο Μακάριος για να κάνει κουμάντο στο Νησί με τη φαμίλια του και τους αυλικούς του.

Δεν την ήθελε η αστική τάξη και το κεφάλαιο για να μην μοιράζουν τα έσοδα του κρατιδίου με τους “καλαμαράδες” όπως έλεγαν.

Δεν την ήθελαν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να λυμαίνονται τους μισθούς, χωρίς τον ανταγωνισμό των ελλαδιτών συναδέλφων τους.

Δεν την ήθελαν οι λινοβάμβακες Τούρκοι της Κύπρου ένα ποσοστό γύρω στο 10%, διότι δεν είχαν ούτε τουρκική ούτε και Ελληνική συνείδηση. Η λύση της ανεξαρτησίας τους εβόλευε, εστω κι αν η λύση αυτή, που επιβλήθηκε από τους Άγγλους δικτατορικά και με εκβιασμό του Μακαρίου καταδυνάστευε την πλειοψηφία του λαού, που ποθούσε την ΈΝΩΣΗ.

Την ΈΝΩΣΗ την ήθελε όμως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, το αίμα των Ηρώων που χύθηκε στα βουνά της Κύπρου και οι ψυχές των εφήβων που ξεψύχησαν στην αγχόνη. Την ήθελαν οι βρακάδες παππούδες μας που δεν ήξεραν να μετρούν τα θέλω τους με το χρηματικό μικροσυμφέρον τους. Μιλούσε, ακόμη, μέσα τους ο προαιώνιος πόθος τον οποίο αναγνώριζε το διεθνές δίκαιο με το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Την ΈΝΩΣΗ την ήθελε η Κύπρια Γη που στα σπλάχνα της κυοφορείται ο Ελληνικός Πολιτισμός.

Την ΈΝΩΣΗ την θέλουμε εμείς οι αγέννητοι Έλληνες που μέσα μας φέραμε το Ελληνικό μας γονίδιο και πριν ακόμη γεννηθούμε διψούσαμε να γευτούμε τον αρχέγονο πάτριο πολιτισμό μας, ο οποίος με το ανέσπερο φως του φώτιζε την οικουμένη.

Έτσι κι αλλιώς αφού δεν φέραμε την ΈΝΩΣΗ, μας ήρθε η Τουρκοκρατία. Διότι αυτός ο τόπος είτε θα γίνει Ελληνικός είτε τουρκικός. Μέσες λύσεις δεν υπάρχουν.

Όσο βαυκαλίζεστε με την ιδέα της ανεξαρτησίας και τις αγγλικής επινόησης σαχλαμαρες, η Τούρκοι θα κάνουν το παιχνίδι τους και εσείς θα ηδονίζεστε με πεταλούδες και πράσινα άλογα.