Η ταυτότητα του Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος

 

Έλληνα της Κύπρου,

 

Ποίος ο σκοπός της ίδρυσης του ΕΑΚ;

 

Το Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα ιδρύθηκε για να καλύψει το κενό, που δημιουργεί η απουσία ενός γνήσιου κοινωνικού εθνικιστικού κινήματος στην Κύπρο. Σκοπός μας είναι η σφυρηλάτηση της υγιούς νεολαίας μας και η παράδοση σε αυτή τη νεολαία της σκυτάλης με αποστολή να μας ξεπεράσουν και μαζί να λευτερώσουμε το Νησί μας.

 

O δικός μας Εθνικισμός

 

Ασπαζόμαστε την κοσμοθεωρία του  Ελληνικού Εθνικισμού και διεκδικούμε τη δημιουργία ενός κράτους ισχυρού που ξέρει και μπορεί να διεκδικήσει τα ιστορικά του δικαιώματα. Η δική μας κοσμοθεωρία έχει ως ιδεολογικό άξονα το Έθνος και θεωρεί ότι το Κράτος είναι απλά το μέσο για την επίτευξη των σκοπών του Έθνους. Στον κοινωνικό τομέα ο δικός μας εθνικισμός είναι κατ΄ εξοχήν  αντιπλουτοκρατικός με προεξάρχον στοιχείο τον εργαζόμενο λαό.

Είμαστε περήφανοι για την Ελληνική καταγωγή μας. Στις Ελληνικές μας ψυχές κυριαρχεί η δόξα του Αιωνίου Ελληνισμού. Πηγή έμπνευσής μας είναι οι ακατάλυτες αξίες του Χριστιανισμού της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, όπως αυτές αποκρυσταλλώθηκαν κατά τη μακραίωνη πορεία του Έθνους και όπως τις διαμόρφωσε ο ανά αιώνες Ελληνικός τρόπος ζωής και η Ελληνική φιλοσοφική σκέψη.

Ο δικός μας εθνικισμός ενδιαφέρεται για την ψυχική υγεία του Γένους. Βδελυσσόμαστε τους νοσηρούς κουλτουριάρηδες, τους πνευματικώς ασχημονούντες «εκσυγχρονιστές», λαϊκιστές, αποβλακωτές του κοινού, τους «προοδευτικούς» υπομονευτές των αξιών, τους «απελευθερωμένους» διαφθορείς των συνειδήσεων, τους καπήλους των ιδεών, τους διαστρεβλωτές της Ιστορίας, τους μη ελεύθερους όλων των κατεστημένων. Ο Έλληνας εθνικιστής δεν κατασκευάζει οπαδούς, αλλά βοηθάει του άξιους να σφυρηλατηθούν σε αυτόνομα πνευματικά πρόσωπα.

 Ο δικός μας εθνικισμός  είναι ο ανιδιοτελής, ενεργός πατριωτισμός, που αποτελεί την κινητήριο δύναμη της Ελληνικής Ιστορίας. Είναι αυτός ο εθνικισμός που ενέπνευσε τον αγώνα της ΕΟΚΑ και τα κυπριακά νιάτα, τα οποία οδηγούντο στο ικρίωμα με τον Εθνικό Ύμνο και τον Ακάθιστο Ύμνο στα χείλη.

Ο Ελληνικός Εθνικισμός αποτελεί το ανώτερο εξελικτικό επίπεδο του έμπρακτου πατριωτισμού, ο οποίος, τότε, τον περασμένο αιώνα, στα χρόνια της ΔΟΞΑΣ, ήχθη στην υπέρτατη ιδεαλιστική κλίμακα και αποτέλεσε την πεμπτουσία και την κινητήριο δύναμη του Έθνους και ελευθέρωσε τις σκλάβες Πατρίδες του Αλύτρωτου Ελληνισμού. Ήταν τότε που η Ελλάδα της Μελούνας διπλασίασε την έκτασή της.

Σαφώς ο δικός μας Ελληνικός Εθνικισμός διακρίνεται από τον επεκτατικό, νοσηρό, απάνθρωπο σοβινιστικό εθνικισμό, του οποίου χαρακτηριστικό υπόδειγμα αποτελεί ο κτηνώδης τουρκικός εθνικισμός.

Το εθνικιστικό κράτος, για το οποίο αγωνιζόμαστε, είναι μια κοινωνία δικαίου στην υπηρεσία της λαϊκής κοινότητας, σε μία κοινωνία ιεραρχημένης, όχι με κριτήρια υλικά αλλά με βάση την αξία, το ήθος και την προσφορά.

Πολιτικό όραμά μας είναι η δημιουργία μιας ισχυρής συνεκτικής οργανικής κοινωνίας, η οποία θα διέπεται από τα χαρακτηριστικά της αξιοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Η κοινωνία δεν μπορεί να ευημερήσει μέσα από το πολιτειακό πρότυπο του φαυλοκρατικού κοινοβουλευτισμού.  Ο Ελληνισμός μεγαλούργησε μέσα από τον αυθεντικά δημοκρατικό και καθ΄ όλα Ελληνικό θεσμό των Κοινοτήτων. Ο πολιτειακός αυτός θεσμός θα πρέπει να επαναλειτουργήσει για να επανεύρει ο Ελληνισμός την οδό του πεπρωμένου του.

Η πνευματική αριστοκρατία του Έθνους θα πρέπει να ασκεί τη διακυβέρνηση της πολιτείας στα πλαίσια ενός συστήματος οργανικής κοινωνίας, η οποία, έχοντας επιλύσει το βιοποριστικό της πρόβλημα, θα μπορεί να επιτελέσει την κύρια αποστολή της που είναι η δημιουργία πολιτισμού και εξανθρωπισμού της Οικουμένης.

Aντιτιθέμεθα στην υβριδοποίηση της κοινωνίας και στην μιγαδοποίηση των ιστορικών λαών, διότι αυτό παραβιάζει τον θεμελιώδη οικολογικό νόμο της βιοποικιλότητας και διαφορετικότητας, παραβιάζει δηλαδή τη Δημιουργία καθ΄ ον τρόπο αυτή αποτελεί και τη Θεία Βούληση.

Γιατί όχι Ελάμ;

 

Το σύστημα ακόμη μια φορά επιχειρεί να εγκλωβίσει τις γνήσιες πατριωτικές δυνάμεις σε ένα συστημικό κόμμα, το ΕΛΑΜ.  Εσχάτως,  διέρρευσε αυτό το οποίο αποτελούσε κοινό μυστικό. Ότι ηγεσία του ΕΛΑΜ αποτελείται από φυγόστρατους και διεφθαρμένους Για το Κίνημά μας άτομα, που δεν υπηρέτησαν εν όπλοις το Έθνος, δεν μπορούν να αποκαλούνται εθνικιστές, ούτε καν πατριώτες. Είναι απλά κάπηλοι που καταχρώνται το εθνικό φιλότιμο του Έλληνα.

 

Το ΕΛΑΜ, επιβεβαιώνοντας τον εαυτό του, για να γίνει αρεστό στο εκλογικό σώμα, έχει απεμπολήσει την Ένωση και έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ενιαίου κράτους με τους λεγόμενους Τουρκοκύπριους.  Ως κόμμα φυγοστράτων δεν υιοθετεί τον ένοπλο αγώνα ως μέσο απελευθέρωσης της Κύπρου.  Το Ελάμ υιοθετεί την πεπατημένη, ότι το Κυπριακό, τάχα, θα λυθεί με διαπραγματεύσεις..

Εμείς δεν ζητούμε την ψήφο σου, ούτε βουλευτική έδρα! Ζητούμε τη στρατολόγησή σου!

 

Εμείς ζητούμε να συνταχθείς στις τάξεις του Εθνικιστικού Αντικατοχικού Κινήματος, για να δώσουμε, ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, χωρίς αρχηγούς και δικτατορίσκους, τον τίμιο αγώνα για τη λευτεριά της Κύπρου μας. Με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε συναγωνιστή, με ήθος και αξιοπρέπεια, με μαχητικότητα και χωρίς συμβιβασμούς και με απόλυτη προσήλωση στα Ελληνικά ιδανικά και αξίες, να υπερασπιστούμε τα Όσια και Ιερά του πανταχόθεν βαλλομένου Έθνους μας. Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία.

 

Ο αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α για την Ένωση συνεχίζεται

 

Για εμάς ο αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α για την Ένωση, συνεχίζεται. Η θυσία των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α συνιστά ιερή παρακαταθήκη, η οποία θεμελιώνει την υποχρέωση των σύγχρονων εθνικιστών να δικαιώσουν τον αγώνα τους και να κάνουν πράξη το όραμα για το οποίο εκείνοι θυσιάστηκαν. Η συνέχιση του Ενωτικού Αγώνα, μέχρι τη δικαίωσή του, συνιστά χρέος τιμής των σύγχρονων Εθνικιστών απέναντι στον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.

Εκτός τούτου η Ένωση καθίσταται ως αδήριτη γεωπολιτική  ανάγκη επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού, δηλαδή ενός ολιγάριθμου λαού, στο μέσο πολυάριθμων αλλοφύλων και αλλοθρήσκων λαών, οι οποίοι τον περιβάλλουν. Εάν ο Κυπριακός Ελληνισμός θέλει να επιβιώσει δεν έχει άλλη επιλογή παρά την απόκτηση στρατηγικού βάθους και ερείσματος στη Βαλκανική ενδοχώρα, δηλαδή στον Ελληνικό Ηπειρωτικό Κορμό. Η επιλογή αυτή προϋποθέτει την αμυντική σύζευξη Ελλαδικού χώρου και Κύπρου,

Προσδιορισμός του αγώνα εις ότι αφορά την τουρκική κατοχή

 

Στην Κύπρο λαθροβιεί μια θλιβερή κάστα ελληνοφώνων, η οποία οργανώθηκε από τους Εγγλέζους, πριν εγκαταλείψουν την Κύπρο. Οι Εγγλέζοι ποτέ δεν έφυγαν από την Κύπρο, διότι μετά την ανεξαρτησία εξακολουθούν να κυβερνούν μέσα από αυτή την Κάστα. Αυτή η Κάστα συνεχίζει να κυβερνά μέχρι σήμερα. Αποτελείται από την αγγλόφιλη μασονοδεξιά, η οποία σήμερα κυβερνά δια του Δησύ και υποβοηθείται από την αγγλόφιλη αριστερίλα του Ακέλ.

H αγγλόφιλη Κάστα απεργάζεται να ενταφιάσει την Κύπρο με τη λεγομένη λύση. Η λύση αυτή, που δεν θα είναι λύση αλλά η απαρχή των δεινών μας, θα έχει ολέθριες για τον τόπο συνέπειες. Κατά πρώτον θα επιφέρει άμεσα τη διάλυση του Κυπριακού Κράτους, το οποίο, όπως έχουν εξελιχθεί τα γεγονότα, αποτελεί το προστατευτικό κέλυφος του Κυπριακού Ελληνισμού και σε βάθος δεκαετίας θα οδηγήσει στον αφανισμό του Κυπριακού Ελληνισμού από τη Γη των Πατέρων του. Μέσα από το μιαρό αυτό σχέδιο, του οποίου η επεξεργασία έλαβε χώρα στις σκοτεινές στοές της Ντάουνιγκ Στριτ του Λονδίνου, η Κυπριακή ΑΟΖ διαμοιράζεται μεταξύ Αγγλίας, Τουρκίας, το Κράτος το αναλαμβάνουν οι λεγόμενοι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι είναι τα ενεργούμενα της Τουρκίας και οι ξεπουλημένοι της Κάστας θα λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις, που ήδη έκτισαν με Εγγλέζους και Τούρκους στα Κατεχόμενα και θα οικοδομήσουν, στις κλεμμένες περιουσίες των προσφύγων,  ξενοδοχεία τα οποία, όπως οι Εγγλέζοι τους υπόσχονται, θα τα γεμίζουν με τουρισμό VIP.  Το δε προδοτικό Ακέλ ονειρεύεται ότι με τους αδελφούς του, τους  Τούρκους θα καταστεί πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα και θα κυβερνά την Κύπρο εσαεί. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αυτοί όλοι οι Ναιναίκοι αγωνιούν περισσότερο από τους Τούρκους να υπογράψουν τη λεγόμενη λύση και τους έγινε εφιάλτης το ενδεχόμενο να ναυαγήσουν οι ολέθριες για τον τόπο συνομιλίες.

Εμείς διατηρούμε ανόθευτη την εθνικοαπελευθερωτική διάσταση της πολιτικής της ύπαρξής μας και προσδιορίζουμε τους στόχους μας με την ακόλουθη ιεράρχηση.

Πρώτο στάδιο: η αποτροπή των εξυφαινομένων σχεδίων διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και εξανδραποδισμού του Κυπριακού Ελληνισμού.

Δεύτερο στάδιο: η παντοιουτρόπως ανάληψη προσπάθειας αποτροπής των τετελεσμένων της εισβολής και της απελευθέρωσης της κατεχομένης Κύπρου.

Τρίτο στάδιο: η διασφάλιση της άσκησης από τον Κυπριακό Ελληνισμό του αναφαίρετου δικαιώματος της αυτοδιάθεσης, με στόχο την εθνική ολοκλήρωση δια της Ενώσεως της Κύπρου με τον Ελληνικό κορμό.

Ζήτω το Έθνος μας!

Ζήτω η Νίκη!

 

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ