ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΕΛΑΜ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ Ε.Α.Κ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΛΑΜ

Οι πρώτοι υποψήφιοι του τότε Ε.ΛΑ.Μ και σημερινού ελαμ, στις ευρωεκλογές του 2009, ήσαν οι σημερινοί συναγωνιστές και υποψήφιοι του ΕΑΚ Λουκάς Σταύρου και Αντωνης Πιεριδης.

Μετά τις εκλογές τα πάντα ανατράπηκαν και κυρίως η οργανωτική δομή που στηριζόταν στην αξιοκρατική ανάδειξη της ηγεσίας των τομεαρχών από την λαϊκή βάση.
Επικράτησε ο αρχηγισμός και η στροφή προς την ακροδεξιά συνθηκολόγηση με το σύστημα.

Ο συναγωνιστής Λουκάς Σταύρου αναφέρει, στο προφίλ του τα ακόλουθα, σχετικά:

“Πως ξεκίνησε το ΕΛΑΜ

Τό όνομα και το έμβλημα του ΕΛΑΜ είναι πνευματική περιουσία του Λουκά Σταύρου.
Το ΕΛΑΜ δημιουργήθηκε για να περάσει στην κοινωνία της Κύπρου τον Λαϊκό επαναστατικό εθνικισμό – κοινωνισμό ενάντια στους θεσμούς της ολιγαρχίας – πλουτοκρατίας- τραπεζοκρατίας και των πολιτικών σχηματισμών της που κυρίως συστεγάζονται στην δεξιά πολυκατοικία.
Έτσι ξεκίνησε το ΕΛΑΜ και κατέληξε να είναι το δεκανίκι της δεξιάς που πουλά πατριωτικά συνθήματα με στόχο να εγκλωβίζει αγανακτισμένες δυνάμεις του λαού και να αποτρέπει κάθε επαναστατική ανάπτυξη.
Σε πρόσφατη ομιλία του ο γ.γ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού παραδέχτηκε πως “το ΕΛΑΜ όταν πρωτοεμφανίστηκε παρουσιάστηκε ως δύναμη ενάντια στο κατεστημένο.”
Ακόμα και οι εχθροί του εθνικισμού παραδέχονται πως δια του λόγου του Λουκά Σταύρου που εξέφραζε τότε το ΕΛΑΜ δόθηκε στην κοινωνία το μήνυμα του αντισυστημισμού.
Αυτόν τον λαϊκό επαναστατικό εθνικισμό δεν τον προδώσαμε, δεν υποχωρήσαμε , δεν συμβιβαστήκαμε και συνεχίζουμε να τον υπερασπιζόμαστε για το καλό του έθνους και των παραγωγικών δυνάμεων του λαού.”