Το ΕΑΚ υπέβαλε ένσταση κατά της υποψηφιότητας των Τούρκων. Πύρινη λόγχη κατά της προδοσίας της πατρίδας μας το Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα’

Πολιτική ένσταση

Καταγγέλλουμε την συμμετοχή των λεγομένων τουρκοκυπρίων στις ευρωεκλογές που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Πρώτον,  διότι ενώ οι λεγόμενοι τουρκοκύπριοι συνεργάζονται με τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και σφετερίζονται την επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας και ειδικότερα τις περιουσίες των προσφύγων , συμμετέχοντας σε ένα παράνομο κατοχικό μόρφωμα, τους δίδεται ταυτόχρονα το δικαίωμα να είναι και πολίτες του νόμιμου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτή η διπλή ταυτότητα τους παραχωρήθηκε από το κομματικό κατεστημένο ενάντια σε κάθε ιστορική αλήθεια και συνιστά ύβρη προς  την πατρίδα και εσχάτη προσβολή της μνήμης των νεκρών, των αγνοουμένων, των εκτοπισμένων , των εγκλωβισμένων και όλων των νομίμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας που υπόκεινται επι δεκαετίες τα δεινά της τουρκικής κατοχής.

Δεύτερον, οι Τουρκοκύπριοι από το 1963 και εντεύθεν όπου επιχείρησαν σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον τουρκικό επεκτατισμό την ένρηξη της συνταγματικής τάξης, παραμένουν εχθροί του κράτους μας καθώς είναι ένα και το αυτό με τους Τούρκους κατακτητές στα πλαίσια της συνεχιζόμενης κατοχής, αλλά και της διατήρησης του κατοχικού μορφώματος.

Τρίτον, δεν υπάρχει πλέον η δικοινοτικότητα στο κράτος μας.  Καταργήθηκε εκ των πραγμάτων το 1963 με την μονομερή αποχώρηση τους από τις δομές της Κυπριακής Δημοκρατίας , απορρίπτοντας τα υπερπρονόμια που τους παραχώρησε η Ζυρίχη.   Στη Κυπριακή Δημοκρατία επικρατεί η αρχή του «ένας άνθρωπος, μία ψήφος». Η προσπάθεια του κατεστημένου να επαναφέρει τάχα Τουρκοκυπριακή κοινότητα στη πολιτική ζωή είναι επίθεση κατά της αυτοδιάθεσης μας και υπονόμευση της βασικής δημοκρατικής αρχής της ισονομίας των πολιτών.

Τέταρτον, δεν μας δεσμεύει το σύνταγμα της Ζυρίχης στα θέματα των Τουρκοκυπρίων και των εγγυήσεων.  Αυτά έχουν καταργηθεί εκ των πραγμάτων μέσα από τις πολλαπλές παρανομίες της Τουρκίας και την συνεχιζόμενη επιθετικότητα της απέναντι στην κυριαρχία μας.  Εμείς έχουμε αυτοδιάθεση. Δεν είμαστε δέσμιοι των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου, κάτι που αποδείξαμε και το ’63 όταν διασώσαμε το κράτος μας από το σαμποτάζ των Τουρκοκυπρίων, αλλά και το 2004 όταν ενταχθήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι στην πράξη ένωση με άλλη κρατική οντότητα.

Η επαναφορά της δικοινοτικότητας θα δώσει το δικαίωμα στους τούρκους να κατέχουν την μισή μας πατρίδα και ταυτόχρονα να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων στην ελεύθερη επικράτεια μας αλλά και να αντιπροσωπεύονται σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα ως τουρκοκυπριακό κράτος και ταυτόχρονα να ονομάζουν υβριστικά την Κυπριακή Δημοκρατία ως “ελληνοκυπριακή διοίκηση”.

Για τους λόγους αυτούς καταγγέλουμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη που επιπρόσθετα με την ύπουλη μεθόδευση ξεχωριστών καλπών για τους λεγόμενους τουρκοκύπριους  εισάγει δύο ξεχωριστά εκλογικά σώματα και δυναμιτίζει το ισχύον δημοκρατικό ενιαίο εκλογικό σώμα.

Καταγγέλλουμε επίσης την βουλή των κομματικών αντιπροσώπων που δια της σιωπής της συναινεί στα μειοδοτικά σχέδια της κυβέρνησης και από κοινού  στρώνουν κόκκινο χαλί στον τουρκικό επεκτατισμό για να πραγματοποιήσει πολιτική εισβολή κατά της αυτοδιάθεσης και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καλούμε τον έφορο εκλογών να καταγράψει και κοινοποιήσει την ένσταση μας ώστε ο λαός να γνωρίσει τα εις βάρος της πατρίδας τεκταινόμενα και η κυβέρνηση και η  βουλή να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον της ιστορίας και των μελλοντικών εξελίξεων.

Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα – ΕΑΚ