Οι Αντιεθνικιστές και ο Πορθητής

Αυτές τις μέρες, όπου βιώνουμε το αποτέλεσμα του ενδοτισμού, του αντιμιλιταριστικού ρεαλισμού της πολιτικής των εξωνημένων, ο φίλος ταγματάρχης ε.α Σάββας Πέτρου καταγγέλλει ότι το 2009 στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού η στρατιωτική ηγεσία, κατόπιν της αποφάσεως της κυβέρνησης του ανεκδιήγητου Χριστόφια και του τότε Υπουργού Αμύνης, ενώπιον των πατρώνων τους, πρεσβευτών των ΗΠΑ και Αγγλίας, κατέστρεφε  τους ρωσικούς φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους SAM 7.
Αμέσως μετά, άρχισε το ξήλωμα της Εθνικής Φρουράς με την διάλυση 16 μαχίμων μονάδων για να πάρει μετά την σκυτάλη η έτερη συνισταμένη του ΔΗΣΑΚΕΛ, το ΔΗΣΥ και να καταστρέψει άλλες 8 μάχιμες μονάδες με επιστέγασμα την μείωση της στρατιωτικής θητείας.
Είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις των εν λόγω κομμάτων. Αποβλέπουν  να καταργήσουν το έρεισμα ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων και να εκβιάσουν το λαό προς τη επιλογή της τουρκοφόρου λύσης ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα, που οικοδόμησαν στα Κατεχόμενα σε συνεταιρικές με τους Τούρκους  επιχειρήσεις. Έτσι με σπουδή και σκανδαλώδη μεθόδευση κατάργησαν τη στρατιωτική επιλογή ώστε να συρθούν σε συνομιλίες με ορίζοντα την εθνοκτόνο Ομοσπονδία.
Τώρα προσποιούνται τις μωρές παρθένες και περιφέρονται σαν ελεεινές καρικατούρες στις πρωτεύουσες και επαιτούν για ξένη στρατιωτική βοήθεια.
Όμως συνυπεύθυνοι σε αυτή την κατάντια είναι και η ψηφομάζα που δίνει βάθρο στους ελεεινούς πολιτικούς  να οδηγήσουν την Κύπρο στην καταστροφή. Αυτοί οι τυφλοσούρτες έχουν σαν μόνιμη επωδό τους ότι δεν μπορούμε να τα  βάλουμε με την Τουρκία.
Ο φίλος ο Σάββας Πέτρου καταθέτει την υπεύθυνη θέση του ότι εάν είχαμε ακόμη 6 συστοιχίες block και εξελιγμένους Έξοσετ και δυο ακόμη επιλαρχίες αρμάτων Τ80, και μια Ε.Φ. με 110000 μάχιμο στρατό στη γραμμή δεν θα έκανε παιχνίδια στα παράλια της Κύπρου ο Πορθητής και το Μπαρμπαρός. Και καταλήγει: «με τα χρήματα που δώσαμε στην Λαϊκή Τράπεζα στο Συνεργατισμό, με το δώρο προς την Τράπεζα Πειραιώς και τη Γιουροσύπρια και τις κυπριακές αερογραμμές θα μπορούσαμε να έχουμε 50 μαχητικά Ράφαελ, 5 φρεγάδες και 5 κορβέτες και δυο επιλαρχίες Τ 80.
Αυτό το κατάντημα είχε προβλεφθεί με μαθηματική ακρίβεια από τον Έλληνα στοχαστή Παναγιώτη Κονδύλη, ο οποίος από τη δεκαετία του 1990, προειδοποιούσε, με το βιβλίο του «Θεωρία του Πολέμου»:
«Οι πολέμιοι των εθνικιστικών ιδεολογημάτων δεν αντιλαμβάνονται πως τα όσα αντιπαραθέτουν οι ίδιοι στον εθνικισμό είναι ανιστορικά ιδεολογήματα, και μάλιστα το κυρίαρχο σήμερα ιδεολογικό σύμφυρμα οικουμενισμού και οικονομισμού, όπου ο κοσμοπολιτισμός των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» συμπλέκεται με τον ατομικισμό του καπιταλιστικού homo economicus και με την παλαιά φιλελεύθερη ουτοπία ότι το εμπόριο θα υποκαταστήσει τον πόλεμο.
Όμως βρίσκονται πιο κοντά στην πραγματικότητα οι εθνικιστές που πιστεύουν ότι η αντίθεση Τουρκίας και Ελλάδας είναι αγεφύρωτη παρά όσοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε και να τελειώσει με την «ευρωπαϊκή» και οικονομιστική λύση.
Θα πρέπει να θυμάται πάντοτε ότι ο καθένας είναι τόσο σοβαρός ο ίδιος, όσο σοβαρό θεωρεί τον εχθρό του και όσο σοβαρά τον αντιμετωπίζει.
Οι ηθικολογίες είναι ένας εύκολος τρόπος για να καθίσταται ο εχθρός αξιοπεριφρόνητος. Γι’ αυτό και δεν αποδεικνύουν τίποτε άλλο πέρα από την πολιτική ελαφρότητα εκείνου που τις χρησιμοποιεί.
Η Ελλάδα μεταβάλλεται σταθερά σε χώρα με περιορισμένα κυριαρχικά δικαιώματα ενώ παράλληλα η στάση της γίνεται όλο και περισσότερο παθητική ή αντιφατική.
Στον βαθμό όπου η Ελλάδα θα καθίσταται ανεπαίσθητα γεωπολιτικός δορυφόρος της Τουρκίας, ο κίνδυνος πολέμου θα απομακρύνεται, οι ψευδαισθήσεις θα αβγατίζουν και η παράλυση θα γίνεται ακόμα ηδονικότερη, εφ’ όσον η υποχωρητικότητα θα αμείβεται με αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς επαίνους, που τους χρειάζεται κατεπειγόντως ο εκσυγχρονιζόμενος Βαλκάνιος, και επίσης με δάνεια και δώρα για να χρηματοδοτείται ο παρασιτικός καταναλωτισμός.
Έτσι, ό,τι στην πραγματικότητα θα συνιστά κάμψη της ελληνικής αντίστασης κάτω από την πίεση του υπέρτερου τουρκικού δυναμικού, οι Έλληνες θα συνηθίσουν σιγά-σιγά να το ονομάζουν «πολιτισμένη συμπεριφορά», «υπέρβαση του εθνικισμού» και «εξευρωπαϊσμό».

Παναγιώτης Κλεοβούλου

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ